Kadioglu wijst verschil tussen Nederland en Turkije aan: 'Van een ander niveau'

Kadioglu wijst verschil tussen Nederland en Turkije aan: 'Van een ander niveau'

30-03-2021 12:30
38

Ferdi Kadioglu verruilde in 2018 NEC voor Fenerbahçe. Een grote stap, in alle opzichten. Vooral de fans van de Turkse topclub maken indruk op de inmiddels 21-jarige vleugelaanvaller.

Kadioglu geeft toe dat zijn eerste periode bij Fenerbahçe moeizaam verliep. "Het eerste jaar was heel erg wennen en heb ik weinig gespeeld. Het was een ander soort voetbal dan ik gewend was. Dat vergde enige aanpassing", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

"Een nieuwe club, een nieuw land, de taal, het was niet niks", vervolgt Kadiuglu, die in zijn tweede jaar bij de club zijn draai wist te vinden. "Toen heb ik persoonlijk een goed seizoen gedraaid en veel gespeeld. Ik kon mijn draai in de stad steeds beter vinden. Vergis je niet, in Istanboel wonen twintig miljoen mensen. Ik woon in het Aziatische deel, vlakbij het stadion. Op tien minuten rijden van Europa."

Wat misschien nog wel het meeste indruk heeft gemaakt op Kadioglu zijn de supporters van Fenerbahçe. "De fans 'daar' zijn van een ander niveau. De manier waarop zij aanmoedigen, de hartstocht, die is ongekend. Wat dat betreft missen wij onze supporters. Thuis doen we het dit jaar, in het lege stadion, niet zo goed. Natuurlijk geef je altijd honderd procent, ook in een leeg stadion. Maar onze fans kunnen je wel net dat extra zetje geven. Uit pakken we de meeste punten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie