Contractverlengingen bij Fortuna Sittard, snel vertrek dreigt voor Velthuizen

Contractverlengingen bij Fortuna Sittard, snel vertrek dreigt voor Velthuizen

30-03-2021 12:44
64

Fortuna Sittard heeft de opties in de contracten van Tesfaldet Tekie en Martin Angha gelicht. De twee staan hierdoor ook volgend seizoen onder contract bij de club. De club heeft de contracten van acht spelers, waaronder Piet Velthuizen, formeel opgezegd.

Conform de richtlijnen voor contractspelers zijn de Nederlandse profclubs verplicht om voor 1 april bij de spelers met een aflopend contract aan te geven of ze langer met ze door willen. Het avontuur van Velthuizen in Sittard lijkt tot een aantal maanden beperkt te blijven. Fortuna heeft zijn contract formeel opgezegd. Dat wil niet zeggen dat een contractverlenging uitgesloten is, maar de kans is groot dat Velthuizen volgend seizoen niet meer onder contract staat in Limburg.

Naast Velthuizen hebben ook Gregoire Amiot, Clint Essers, Djibril Dianessy, Nassim el Ablak, Leroy George, Özgür Aktas en Dimitrios Ioannidis te horen gekregen dat hun contract formeel is opgezegd. 

De contracten van Tekie en Angha werden wél verlengd. "Tesfaldet en Martin hebben in de afgelopen periode enorme stappen gemaakt, net als de rest van het team. Het was dan ook een logisch vervolg om de opties in beide contracten te lichten. Tevens zijn we met beide spelers in gesprek over een langer verblijf", laat technisch manager Sjoerd Ars op de clubwebsite weten. Over de situatie van de huurlingen in de selectie kan Ars nog weinig duidelijkheid geven. "We zijn op dit moment al wel met Mickaël (Tirpan, red.) in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden."