Gemeenteraad vraagt debat aan: 'Niet het geval op het dossier Feyenoord City'

Gemeenteraad vraagt debat aan: 'Niet het geval op het dossier Feyenoord City'

30-03-2021 13:09
41

Vijf Rotterdamse oppositiepartijen hebben een debat aangevraagd over het bod van 50 miljoen euro van vastgoedmagnaat Aat van Herk dat door Feyenoord werd afgewezen. Leefbaar Rotterdam-raadslid Robert Simons geeft aan dat dit nieuws bij de gemeenteraad nog niet bekend was.

Simons is van mening dat de raad 'buitenspel wordt gezet in het Feyenoord City-dossier'. "Wij eisen dan ook zo snel mogelijk een sessie waarbij de gemeenteraad óók geïnformeerd wordt. In een gezonde democratie wordt het controlerende orgaan in staat gesteld om de uitvoerende macht te controleren. Dat is momenteel niet het geval op het dossier Feyenoord City", laat hij weten in een reactie aan het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Het debat, ingepland voor volgende week donderdag, wordt gesteund door de fracties van Denk, Nida, PVV en 50Plus. Eerder ergerde Simons zich aan een positieve Tweet van wethouder Bert Wijbenga (VVD) over Feyenoord City. Hij meldde dat 'de afronding van de businesscase dichtbij is'. "Op diezelfde dag vernemen wij dat enorm veel achter de schermen gebeurd is. Feyenoord zou 50 miljoen euro aangeboden hebben gekregen van vastgoedmagnaat Van Herk. Dat roept de nodige vragen op", stelt Simons.