'Barça zegt nee tegen Agüero: Argentijn past niet in gewenste profiel van Koeman'

'Barça zegt nee tegen Agüero: Argentijn past niet in gewenste profiel van Koeman'

30-03-2021 14:01
56

Sergio Agüero gaat volgend seizoen niet aan de slag bij FC Barcelona. Verschillende Spaanse media, waaronder El Mundo Deportivo en Diario SPORT, melden dat de Argentijnse spits 'geen prioriteit is' voor trainer Ronald Koeman.

Maandag werd bekend dat er na dit seizoen een einde gaat komen aan ruim tien jaar Agüero bij Manchester City. De aanvaller vertrekt transfervrij bij The Citizens, maar Barcelona denkt er vooralsnog niet aan om Agüero naar Camp Nou te halen. 

Koeman wil volgens El Mundo en SPORT een jongere spits naar Barcelona halen en denkt daarbij aan type spelers als Erling Haaland en Memphis Depay. Haaland past perfect in het plaatje van de club, maar is te duur voor Barça. Memphis is na dit seizoen transfervrij op te pikken bij Olympique Lyon en de spits zou wel oren hebben naar een overstap.

Eerder ging het gerucht dat de nieuwe Barcelona-president Joan Laporta al met Agüero gesproken zou hebben, maar Koeman lijkt vastbesloten. Agüero past niet in het profiel van de gewenste aankoop. Vooral zijn leeftijd, hij wordt in juni 33 jaar, spreekt Koeman niet aan.