'Het WK van volgend jaar in Qatar? Het zou leuk zijn als ik er dan bij zit'

'Het WK van volgend jaar in Qatar? Het zou leuk zijn als ik er dan bij zit'

30-03-2021 14:19
40

Cody Gakpo speelde afgelopen zaterdag mee tijdens het 1-1 gelijkspel van Jong Oranje tegen Jong Duitsland. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi is dinsdag afhankelijk van de wedstrijd tussen Jong Duitsland en Jong Hongarije van dinsdagavond. Gakpo kijkt alvast wat verder vooruit en droomt van het 'grote' Oranje.

Bij een 2-2 gelijkspel zijn Jong Duitsland en Jong Roemenië allebei door. Het resultaat van Jong Oranje tegen Jong Hongarije maakt dan niet meer uit. Gakpo baalt nog steeds van het gelijkspel tegen Jong Duitsland van vorige week zaterdag. "Het was zeker teleurstellend, we waren er dicht bij om de overwinning over de streep te trekken", vertelt Gakpo in gesprek met De Limburger. "Een akkoordje, daar geloof ik niet echt in. Dat leeft ook niet echt bij ons in de groep. We willen zelf overtuigend winnen."

Gakpo durft te dromen over een debuut in het 'grote' Nederlands elftal en hoopt er volgend jaar, mocht Oranje zich plaatsen voor het WK, bij te zijn in Qatar. "Laatst was Frank de Boer ook bij PSV en heb ik hem even snel begroet. Ik zie het als compliment dat hij mijn naam noemt. Het WK van volgend jaar in Qatar? Het zou leuk zijn als ik er dan bij zit. Het is aan mij om mezelf te laten zien, hier en bij PSV."

De laatste groepswedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Hongarije begint dinsdagavond om 18.00 uur.