KNVB hakt de knoop door: bekerfinale definitief in een lege Kuip

KNVB hakt de knoop door: bekerfinale definitief in een lege Kuip

30-03-2021 16:36 Laatste update: 16:41
80

De bekerfinale wordt definitief in een lege Kuip gespeeld. Dat heeft de KNVB moeten besluiten. De bond heeft lang alle mogelijkheden onderzocht om toch (deels) publiek toe te kunnen laten, maar dat is niet gelukt.

De bond heeft overleg gevoerd met Ajax, Vitesse, de overheid, gemeente Rotterdam, De Kuip, de politie en de Nederlandse Spoorwegen. Daaruit is gebleken dat met het verlengen van de coronamaatregelen tot 20 april, er geen mogelijkheden zijn om supporters in het stadion aanwezig te kunnen laten zijn op zondag 18 april.

Wedden

Meer odds

Op 23 maart werd de laatste coronapersconferentie gehouden, waar demissionair minister Hugo de Jong liet optekenen dat hij de optie van een bekerfinale met publiek nog open wilde houden. Alle scenario's daartoe zijn echter afgevallen, zo valt te lezen in het statement van de KNVB. De datum van de finale opschuiven was vanwege drukke schema's niet mogelijk.

Ook het organiseren van een zogenaamd Fieldlab-experiment was geen optie. Er zijn alleen tests uitgevoerd bij wedstrijden waarbij louter thuispubliek aanwezig was en de organisatie zou bemoeilijkt worden door het feit dat er supportersgroepen van twee clubs bij aanwezig zouden moeten zijn.

Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, baalt stevig. "Vorig jaar kon de finale van de TOTO KNVB Beker niet worden gespeeld, dit jaar moeten we dat zonder publiek doen. Jammer, want niets is zo sfeervol als twee cupfighters die voluit voor deze grote prijs gaan, aangemoedigd door hun aanhang. Helaas moeten we daar nog een jaar op wachten. Wel zien we mogelijkheden dat het publiek binnenkort weer in de stadions kan, maar voor de bekerfinale komt dit helaas te laat."