Raiola dreigt spelers uit FIFA te halen: 'Zij denken dat het niet kan, ik wel'

Raiola dreigt spelers uit FIFA te halen: 'Zij denken dat het niet kan, ik wel'

30-03-2021 18:35
55

Mino Raiola is op z'n zachtst gezegd geen fan van de FIFA, maar nu moet ook EA Sports het ontgelden. De uitgever van de voetbalgame FIFA verstopt gokelementen in de game waar spelers verslaafd aan kunnen raken, betoogt Raiola. 

Zlatan Ibrahimovic (cliënt van Raiola) en Gareth Bale vroegen zich in november vorig jaar af waarom zij in de FIFA-game zitten. Ze zouden daar geen toestemming voor gegeven hebben, terwijl EA zegt dat daar afspraken over gemaakt zijn.

Raiola is bereid om zijn spelers uit de game te halen als dat nodig is. "Ik denk dat we dat kunnen. Zij denken van niet, maar ik wel. Er zit een verschil in de collectieve rechten die ze gekocht zeggen te hebben", zegt Raiola tegen talkSPORT. "Ze kopen de rechten van clubs die zeggen die te hebben, maar gebruiken die op indidivduele basis en in de meeste landen is dit verboden. Wij vinden dat ze de rechten van spelers misbruiken, dat ze niet van de clubs worden gekocht en de clubs die helemaal niet bezit."

Raiola plaatst ook kritische kanttekeningen bij FIFA Ultimate Team, de populaire spelmodus van FIFA. Spelers kunnen hierin hun droomelftal samenstellen, maar tegen betaling betere spelers krijgen. De kans is groter dat er een topspeler in een zogenaamde kaart zit, al is dit niet altijd het geval. "Als je een Paul Pogba- of Zlatan Ibrahimovic-kaart wil, moet je een bepaald bedrag betalen. Maar ze geven je tien kaarten en dus moet je geluk hebben dat in een van de tien kaarten de speler zit die je wilt. Dus er is sprake van een gokelement, een loterij in een spel. Dat is niet waar het spel bedoeld voor moet zijn."