Afellay, Van Hooijdonk en Van der Vaart zien potentiële EK-ganger bij Jong Oranje

Afellay, Van Hooijdonk en Van der Vaart zien potentiële EK-ganger bij Jong Oranje

30-03-2021 20:26
26

Ibrahim Afellay is onder de indruk van Cody Gakpo. De 21-jarige aanvaller van PSV imponeerde bij de derde EK-wedstrijd van Jong Oranje én heeft zich in de kijker gespeeld bij het Nederlands elftal, stelt Ibrahim Afellay.

"Bij PSV is hij sowieso goed bezig", verklaart Afellay bij de NOS. "Hij is heel constant, maar heeft pech gehad met zijn blessure. Nu zie je dat hij aan het terugkomen is en dit soort wedstrijden helpen hem daarbij." Over het 'grote' Oranje: "Als je zo beslissend bent voor Jong Oranje, blijft dat natuurlijk niet onopgemerkt..."

Afellay was sinds de EK-start zéér kritisch op Jong Oranje. "Maar ze hebben zich gerevancheerd na twee teleurstellende wedstrijden. Hij (Erwin van de Looi, red.) heeft vandaag in elk geval één spits opgesteld... Ze hebben zichzelf een goede dienst bewezen. Ook richting heel Nederland. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer."

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart, ook aanwezig in de NOS-studio voor de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Gibraltar, zien in Gakpo ook een potentiële EK-ganger. "Ja, in deze vorm zeker", aldus Van Hooijdonk. Van der Vaart: "Hij heeft kwaliteiten."