Gakpo ziet EK met Oranje stiekem wel zitten: 'De trainer zit hier al te kuchen'

Gakpo ziet EK met Oranje stiekem wel zitten: 'De trainer zit hier al te kuchen'

30-03-2021 22:17
15

Cody Gakpo droomt van een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal, maar spreekt het zelf nog niet te hard uit. Bondscoach Erwin van de Looi raakt de uitblinker van Jong Oranje liever niet kwijt.

Gakpo krijgt van De Telegraaf de vraag of hij in mei nog wel aansluit bij Jong Oranje, dat zich dinsdagavond dankzij een 6-1 zege op Jong Hongarije plaatste voor de kwartfinale van het toernooi in Hongarije en Roemenië. "Het grote EK is een doel voor iedere speler", zegt de speler zelf, die vervolgens in de lach schiet.

"De trainer (Van de Looi, red.) zit hiernaast al te kuchen, dus ik denk dat ik op deze vraag niet mag antwoorden. De beslissing over het Nederlands elftal is niet aan mij. Ik ben blij dat ik terug ben bij PSV, hier minuten heb kunnen maken voor mijn inhoud en ritme en daar wil ik op voortborduren."

Van de Looi is lyrisch overr Gakpo, die met twee goals en een assist een groot aandeel had in de eclatante zege van Jong Oranje. "Hij heeft heel speciale kwaliteiten. Dan glijdt hij weer langs een tegenstander met een lichaamsschijnbeweging. Dan weer heeft hij een geweldig schot, met die grote voeten van hem. Als iemand in twee jaar tijd zo groeit bij Jong Oranje, dan weet je dat hij in beeld komt voor een ander elftal."