30-03-2021 22:58
52

Letland heeft het Nederlands elftal dinsdagavond een erg goede dienst bewezen in de WK-kwalificatie, door punten af te snoepen van groepshoofd Turkije. In eigen huis heeft België niks heel gelaten van Wit-Rusland.

Turkije - Letland 3-3
De wedstrijd tegen Letland begon aanvankelijk goed voor Turkije. Na nog geen twee minuten schoot Kenan Karaman de bal in de korte hoek tegen de touwen: 1-0. Een dik half uur later verdubbelde Hakan Çalhanoğlu met een heerlijke volley de marge. Letland beet echter vrijwel meteen na de mooie goal van Çalhanoğlu van zich af. Roberts Savalnieks schoot tegendraads de 2-1 binnen.

Dat was ook de ruststand. Na de pauze liet Oranje-plaaggeest Burak Yilmaz weer van zich horen, door koeltjes een strafschop te benutten: 3-1. Op dat moment leek Turkije niet meer in de problemen te komen tegen Letland. Niets was echter minder waar. Spits Roberts Uldrikis zorgde van dichtbij voor de 3-2, waardoor de Letten ineens weer terug waren in de wedstrijd. In de 79ste minuut maakte Davis Ikaunieks de comeback van Letland compleet: 3-3! Dat werd uiteindelijk ook de einduitslag, waardoor Turkije verrassend punten laat liggen. Daardoor is de voorsprong van de Turken op Oranje nog maar één punt.

België - Wit-Rusland 8-0
In eigen huis heeft België overtuigend gewonnen van Wit-Rusland. Voor de rust was de helft van de einduitslag al bereikt, door doelpunten van Michy Batshuayi, Hans Vanaken, Leandro Trossard en Jérémy Doku. Na rust zorgde Dennis Praet met een lage knal al snel voor de 5-0. Christian Benteke en wederom Trossard en Vanaken waren óók trefzeker in het tweede bedrijf. Daardoor won België met maar liefst 8-0 van Wit-Rusland. Door de overwinning gaan de Rode Duivels nu aan kop in hun WK-kwalificatiepoule.