De Boer kraakt Gibraltar: 'Het is anti-voetbal, ben blij dat het achter de rug is'

De Boer kraakt Gibraltar: 'Het is anti-voetbal, ben blij dat het achter de rug is'

30-03-2021 23:43
67

Frank de Boer is heel tevreden over de 0-7 zege van het Nederlands elftal op Gibraltar, maar een leuke avond heeft de bondscoach niet gehad. Daar werkte de nummer 195 van de FIFA-wereldranglijst niet aan mee.

"Met zeven goals ben ik heel tevreden, maar het is bijna anti-voetbal wat zij laten zien", reageert De Boer bij de NOS. "Elke keer als je bíjna iemand aanraakt, gaat die hele bank weer tekeer. En de keeper (Dayle Coleing, red.) die steeds een minuut doet over een doeltrap... Ik had het wel verwacht, maar je wordt er wel een beetje moe van. Ik ben blij dat deze wedstrijd achter de rug is."

Oranje had 42 minuten voor de eerste goal. Vervolgens ging het na rust hard. "Het begin was erg stroef, daarna regen we de kansen wel aan elkaar", zegt De Boer. "Maar dan valt de goal maar niet, die keeper houdt hem er zelfs met zijn wang uit. Dan raak je gefrustreerder en gefrustreerder." Na rust ging het beter: Denzel Dumfries ruimde het veld voor Ryan Gravenberch. "We gingen eigenlijk met drie tienen spelen, dat ging veel beter."