De Boer beaamt: 'Net als Weghorst nemen we ook hem natuurlijk in overweging'

De Boer beaamt: 'Net als Weghorst nemen we ook hem natuurlijk in overweging'

31-03-2021 06:54 Laatste update: 11:54
82

Cody Gakpo stal dinsdag de show tijdens de eclatante 6-1 zege van Jong Oranje tegen Jong Hongarije op het EK O21. Bondscoach Frank de Boer verzekert dat de 21-jarige aanvaller van PSV in beeld is bij het Nederlands elftal.

"Hij is net terug van een redelijk lange blessure. Hij moet gewoon de stijgende lijn doorzetten, of in ieder geval dit niveau blijven tonen", vertelt De Boer aan ESPN. "Dan is hij natuurlijk een speler die wij in de gaten houden. Laat dat duidelijk zijn. We nemen iedereen in overweging. Zoals dat voor Wout Weghorst ook zo is. En Cody Gakpo is er daar natuurlijk ook één van."

Gakpo was tegen de Hongaren goed voor twee goals en een assist. Bovendien kreeg hij een strafschop mee. Jong Oranje-trainer Erwin van de Looi stak al de loftrompet. "Hij heeft heel speciale kwaliteiten. Dan glijdt hij weer langs een tegenstander met een lichaamsschijnbeweging. Dan weer heeft hij een geweldig schot, met die grote voeten van hem. Als iemand in twee jaar tijd zo groeit bij Jong Oranje, dan weet je dat hij in beeld komt voor een ander elftal."

Gakpo concurreert onder meer met PSV-ploeggenoot Donyell Malen, Ryan Babel en Steven Bergwijn voor een plekje in het Nederlands elftal. Die laatste twee komen bij respectievelijk Galatasaray en Tottenham Hotspur nauwelijks aan spelen toe.