Kraay kraakt Oranje-backs: 'Was heel, heel erg slecht de laatste drie wedstrijden'

Kraay kraakt Oranje-backs: 'Was heel, heel erg slecht de laatste drie wedstrijden'

31-03-2021 07:14 Laatste update: 07:26
93

Hans Kraay jr. vindt dat de backs van het Nederlands elftal te weinig hebben gebracht in de afgelopen interlands. Denzel Dumfries en Owen Wijndal konden de analist van ESPN niet bekoren.

"De backs vielen tegen. Zowel tegen Turkije als tegen Letland, en nu ook", zegt Kraay. "Wijndal verdedigt goed bij AZ, is snel, behoorlijk hard, en komt bij AZ zowel aan de buitenkant als de binnenkant op. Maar zijn voorzetten zijn de afgelopen wedstrijden zéér, zéér matig. En dat was aan de andere kant ook", doelt Kraay op Kenny Tete en Dumfries. "Dat wil niet zeggen dat we nu weer moeten wisselen met de rechtsback, hoor. Frank de Boer moet Dumfries wel gewoon laten staan. Maar de laatste bal van de backs was heel, heel erg slecht in de laatste drie wedstrijden."

Kraay was een stuk beter te spreken over Steven Berghuis, die tegen Letland zijn eerste interlandgoal maakte en dinsdag tegen Gibraltar de score opende. "Ik vond Berghuis één van de opvallend goede spelers. Ook in de slechte fase in de eerste veertig minuten. Hij was in de eerste helft één van de positieve uitzonderingen. Wat opviel: hij is linksbenig, maar had heel veel gevoelvolle balletjes met rechts. Het is voor hem leuk en geeft Feyenoord ook weer een beetje een boost, want hij zal met de kin omhoog terugkomen."