Ultee leeft mee met Tirpan en wil Belg behouden: 'Kan Fortuna goed doorverkopen'

Ultee leeft mee met Tirpan en wil Belg behouden: 'Kan Fortuna goed doorverkopen'

31-03-2021 07:58
14

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee is onder de indruk van Mickaël Tirpan, wiens vrouw Avelien kampt met de zwaarste variant van MS, een aandoening van het zenuwstelsel. De 27-jarige Belg wil geen privileges ondanks zijn privésituatie.

"Ik vind het inspirerend hoe hij ermee omgaat", zegt Ultee tegen Voetbal International. "Hij wil de allerbeste echtgenoot en vader zijn, maar doet geen concessies aan het voetbal. Ik moet hem soms echt een vrije dag opleggen, als hij met zijn vrouw naar het ziekenhuis moet, of een activiteit verplicht moet overslaan."

"Ik heb met Mickaël afgesproken dat ik niet de hele dag ga vragen hoe het thuis is", vervolgt de coach van de Limburgers. "Op de club wil hij voetballen. Zeg het me als je een kutdag hebt, heb ik bij hem aangegeven. Als ik dat weet, zal ik niet meteen gaan schreeuwen als hij drie ballen verkeerd raakt. Maar Mickaël wil geen voorkeursbehandeling. Terwijl niemand dat zo zal zien, als je zoveel tegenslag hebt. De groep steunt hem heel goed. We willen graag meer voor hem doen, maar we kunnen zo weinig. Het is verdrietig. En extra knap wat hij presteert."

Ultee prijst zich gelukkig met de rechtsback, die wordt gehuurd van Kasimpasa. ‘Hij is sterk, wendbaar, goed in de duels, multi-inzetbaar. Op eigen helft is hij extreem goed en super betrouwbaar. Verdedigend hoort hij bij de beste rechtsbacks in de Eredivisie. Aanvallend zit er nog rek in, qua assists en voorzetten ook."

"Ik wil heel graag met hem door en denk dat hij een speler is die Fortuna ooit goed kan doorverkopen. Of hij haalbaar is, weet ik niet. Mickaël wil zelf graag, dat is het belangrijkste", besluit Ultee.