Van de Looi stellig: 'Gaat om Man of the Match Gakpo, nog niet over nagedacht'

Van de Looi stellig: 'Gaat om Man of the Match Gakpo, nog niet over nagedacht'

31-03-2021 08:11
28

Erwin van de Looi is naar verluidt dichtbij een contractverlenging bij Jong Oranje, maar de oefenmeester wil er na de 1-6 overwinning op Jong Hongarije niet op reageren. Hij vindt het belangrijker dat de spelers in een goed daglicht komen te staan na de ruime overwinning.

Verschillende Nederlandse media meldden eerder deze week dat Van de Looi en KNVB met elkaar door willen. Hier wil de bondscoach van Jong Oranje echter niet op reageren. "Dat is helemaal geen thema nu. We zitten op een EK, ik ben daar totaal niet mee bezig nu", begint Van de Looi voor de camera van de NOS. "Ik heb er verder nog helemaal niets over te zeggen. Het is iets wat naar buiten is gekomen. Het is mooi dat de KNVB heeft aangegeven dat die intenties er zijn en dat je werk gewaardeerd wordt."

Door de 1-6 overwinning op Jong Hongarije is Jong Oranje verzekerd van een plek in de knock-outfase van het EK O21. Van de Looi ziet liever dat de aandacht in de media daar op wordt gelegd. "We zijn op het EK, het gaat om het team. Het gaat om Cody Gakpo die Man of the Match is geworden. Ik heb er nog helemaal niet over nagedacht", sluit hij af.