Raiola zet vraagtekens bij Dortmund-transfer Haaland: 'Iedereen had het verkeerd'

Raiola zet vraagtekens bij Dortmund-transfer Haaland: 'Iedereen had het verkeerd'

Gepubliceerd: woensdag 31 maart 2021 om 09:11wo 31-03-2021 om 09:11

Mino Raiola denkt dat hij een inschattingsfout heeft gemaakt door Erling Haaland te laten vertrekken naar Borussia Dortmund. De zaakwaarnemer stelt in een uitgebreid interview met The Athletic dat hij de spits meteen naar de absolute top had moeten brengen.

Haaland stapte in januari 2020 over van Red Bull Salzburg naar Dortmund. In ruim een jaar heeft hij iedereen overtuigd: de spits lijkt klaar voor de stap naar de absolute top. Zijn zaakwaarnemer Raiola stelt zelfs dat Haaland de 'tussenstap' bij Dortmund niet nodig had.

"Bij Haaland had iedereen het verkeerd", vertelt Raiola in gesprek met The Athletic. "Hij heeft dingen veel sneller opgepikt dan iedereen verwacht had. Haaland staat eerste in zijn eigen ontwikkeling, ligt voor op zijn eigen schema." Het zorgt voor vraagtekens bij Raiola. "Misschien was ik te voorzichtig toen ik tegen hem zei: ga naar Dortmund in plaats van naar..."

Tussenstap of niet, Raiola weet zeker dat Haaland klaar is voor de absolute top. "Deze jongen - daar ben ik van overtuigd, net als iedereen - die kan naar elke club. Dat niveau heeft hij al. Dat had hij zelfs vorig jaar al kunnen doen, maar misschien zeiden clubs: oh, hij zat bij Red Bull (Salzburg, red.), zou hij het ook bij een andere club kunnen?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws