'Ik vind Berghuis een absolute topspeler, hij is by far de beste Feyenoorder'

'Ik vind Berghuis een absolute topspeler, hij is by far de beste Feyenoorder'

31-03-2021 09:57
69

Dat het af en toe niet helemaal botert tussen Feyenoord-trainer Dick Advocaat en Steven Berghuis, dat is al wel even duidelijk. Mario Been stelt dat Advocaat zijn laatste weken bij de club lekker uit moet zitten, met smaakmaker Berghuis in de basis.

Been is in de Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International lyrisch over de Feyenoord-aanvoerder. "Ik vind Berghuis een absolute topspeler. By far de beste Feyenoorder. We zijn vaak heel kritisch op hem, maar haal hem maar eens weg uit dit Feyenoord. Dan staan ze gewoon een plekje of vijf, zes lager hoor. Wil je hem ernaast gaan zetten? Dat kan toch niet? Berghuis is gewoon de belangrijkste Feyenoorder, die moet elke wedstrijd spelen."

Dat het niet altijd even lekker liep tussen Advocaat en Berghuis, mag volgens Been in de laatste weken van het seizoen geen probleem zijn. "Dick is nog een paar weekjes bezig, die moet Berghuis gewoon een beetje 'kietelen'. Het maximale uit hem halen. Hem gewoon elke week de hemel inprijzen, dat is wel het beste. Ik zeg altijd: hijgende spitsen scoren niet. Als hij alleen maar aan het meeverdedigen is, dan komt hij kracht tekort voorin. Dat moeten die anderen maar doen", sluit Been af.