NEC toont Eredivisie-ambitie met speciale actie: 'Nederland moet over ons praten'

NEC toont Eredivisie-ambitie met speciale actie: 'Nederland moet over ons praten'

31-03-2021 14:30 Laatste update: 14:30
29

NEC wil binnen drie tot vijf jaar weer een stabiele Eredivisieclub zijn. Dat zegt Wilco van Schaik, algemeen directeur van de Nijmegenaren, tegen VoetbalPrimeur. NEC zet die ambities deze week luister bij met een bijzondere actie.

Dinsdagochtend maakte de club uit de Keizerstad bekend dat alle seizoenkaarthouders een speciaal presentje krijgen. Spelers, staf, medewerkers en vrijwilligers van NEC reizen het hele land door om een kunstwerk bij iedereen persoonlijk af te kunnen geven. Daarmee wil de club alle mensen bedanken voor hun steun, maar ook de Nijmeegse ambities onderstrepen. "We gaan met zestig man het land in", zegt Van Schaik tegen deze website. "Dat is toch uniek? Het past bij de ambities van deze club."

Die uitspraak ondersteunt de directeur door aan te halen waar de seizoenkaarthouders van de club allemaal vandaan komen. "Onze mensen zitten in Zeeland, in Groningen en zelf ga ik naar de regio Utrecht om veertig kunstwerken af te geven. Dat is toch ongekend? Het moge duidelijk zijn: NEC is een Eredivisie-waardige en landelijke club en aan ons is nu de uitdaging om binnen drie tot vijf jaar te promoveren en weer die club te worden waar men in heel Nederland over spreekt. We willen gewoon weer meedoen in de Eredivisie en daar hebben wij de potentie voor."

Op dit moment staat NEC zesde in de Keuken Kampioen Divisie en kijkt het tegen een achterstand van acht punten op De Graafschap aan, dat de nummer twee is en daarmee een directe promotieplek bezet houdt. "De ambitie voor volgend seizoen is promoveren en daarna bewijzen dat we die Eredivisie-club zijn die we denken te zijn, maar ik sluit niet uit dat we dit seizoen nog tweede worden of via de play-offs omhoog gaan", zegt Van Schaik. "Je ziet bij deze actie wat de club allemaal teweeg brent. Wij zijn te allen tijde klaar voor promotie en het kan me niet vroeg genoeg gebeuren."

Om de weg omhoog definitief in te zetten heeft NEC hulp ingeroepen van twee bekende namen in het Nederlandse voetbal: Ted van Leeuwen is sinds kort technisch directeur in het Goffertstadion en hij wordt geadviseerd door Fred Rutten. "Zij spelen een belangrijke rol in onze ambities", legt Van Schaik dan ook uit. "Niet alleen op het veld, maar ook er omheen. Wat zijn de randvoorwaarden om Eredivisie te spelen en daar te blijven? We moeten een topsportklimaat hebben en dat is de norm die Ted en Fred gaan hanteren. Zij gaan ons verder brengen."

De voormalig directeur van FC Utrecht hoopt dat NEC snel omhoog kan kijken en gaat dat gevoel tijdens zijn rondje langs de seizoenkaarthouders overbrengen. "We missen ze en de spelers ook, dus we hebben ze er graag bij. Hopelijk kan dat in de play-offs al, maar we willen dat ze hoe dan ook weten dat het NEC-gevoel er volgend seizoen weer is en dat we echt hopen dat ze er dan allemaal weer bij zijn."

(Guy Habets/VoetbalPrimeur)