VI: Beukema stelt Feyenoord en Utrecht teleur en kiest voor avontuur bij AZ

VI: Beukema stelt Feyenoord en Utrecht teleur en kiest voor avontuur bij AZ

Gepubliceerd: woensdag 31 maart 2021 om 10:30wo 31-03-2021 om 10:30

Laatste update: woensdag 31 maart 2021 om 11:57wo 31-03-2021 om 11:57

Als de medische keuring geen problemen aan het licht brengt, tekent Go Ahead Eagles-verdediger Sam Beukema woensdag een langjarig contract bij AZ. Beukema stond ook in de belangstelling van onder meer Feyenoord en FC Utrecht, maar de keuze is gevallen op de club uit Alkmaar.

Dat meldt Voetbal International. Beukema is een vaste waarde in de ijzersterke defensie van Go Ahead Eagles dit seizoen en wist daarnaast al zeven keer het net te vinden in de Keuken Kampioen Divisie. Het levert hem een mooie transfer op: als de medische keuring geen problemen aan het licht brengt dat speelt hij na dit seizoen in het shirt van AZ. 

De Alkmaarders troeven daarmee onder meer FC Utrecht en Feyenoord af. FC Twente en FC Groningen hadden Beukema ook op hun verlanglijstje staan, maar AZ heeft de transferstrijd gewonnen. Er wordt verwacht dat Beukema woensdag zijn handtekening gaat zetten onder een contract.

Beukema wordt na Jan Kromkamp de duurste uitgaande transfer ooit voor Go Ahead. Eerder verkasten Demy de Zeeuw en Jop van der Linden al van Deventer naar Alkmaar. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws