België neemt Oranje-statement over: 'In Qatar gaan ze niet naar elkaar bellen'

België neemt Oranje-statement over: 'In Qatar gaan ze niet naar elkaar bellen'

31-03-2021 10:55
21

In navolging van het Nederlands elftal betrad ook het Belgische nationale elftal dinsdagavond het voetbalveld met een speciaal shirt om een statement te maken over het WK van 2022 in Qatar. Onze zuiderburen namen de boodschap van Oranje over: 'Football Supports Change'.

Het statement levert de Belgen kritiek op van Jan Mulder. "België had als nummer één van de wereld iets eerder mogen beginnen met zo'n statement", geeft hij aan bij VTM. "Het mocht ook iets duidelijker. In Qatar gaan ze niet naar elkaar bellen: Heb je dát gezien in België? Nee, dit is een vaag standpunt. Maar ik snap dat ook wel. De hele voetbalwereld wordt gesponsord door Qatar en staat dus machteloos."

Toen het Nederlands elftal zaterdag een statement maakte, was hetzelfde geluid te horen. Zo reageerde Amnesty International op de boodschap. 'Mooi begin jongens, maar er is meer nodig', liet de organisatie via Twitter weten. Daarnaast werden verschillende Oranje-internationals opgeroepen om een petitie te ondertekenen. 'Voor échte verandering'.