Qatar zit niet te wachten op kritische vragen: 'Ik ben een bondscoach'

Qatar zit niet te wachten op kritische vragen: 'Ik ben een bondscoach'

31-03-2021 11:38
53

Qatar speelde dinsdag een oefeninterland tegen Ierland, maar het ging vooraf en na afloop vooral over de mensenrechtensituatie in het oliestaatje. Bondscoach Félix Sánchez weigerde echter om vragen van de Ierse pers daarover te beantwoorden.

De spelers van Qatar maakten voor de aftrap in het Hongaarse Debrecen geen kniebuiging, in tegenstelling tot de Ieren. Dat gebaar wordt normaal gebruikt om aandacht te vragen voor de strijd tegen racisme, maar was nu bedoeld als statement tegen de situatie van gastarbeiders in Qatar. Sánchez wilde echter niet ingaan op vragen waarom zijn ploeg niet meedeed.

De Qatarese perschef probeerde het onderwerp aanvankelijk te negeren, maar de vraag bleef terugkeren. "Ik herhaal het antwoord van mijn collega. Ik ben bovendien een bondscoach en ben hier om te praten over een voetbalwedstrijd. En dat is wat ik ga doen", liet Sánchez vervolgens weten, geciteerd door Sky Sports.

De perschef besloot met een korte verklaring: "Er was een akkoord tussen ons en de Ierse bond en dat respecteren wij. En de internationale organisaties zijn op de hoogte dat er vooruitgang wordt geboekt in ons land. Bedankt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie