'Nederland en Noorwegen de grote winnaars, wij hadden moeten winnen'

'Nederland en Noorwegen de grote winnaars, wij hadden moeten winnen'

31-03-2021 11:50
46

De Turkse bondscoach Senol Günes is enorm teleurgesteld na het verrassende 3-3 gelijkspel tegen Letland in de WK-kwalificatie. Turkije gaf een 3-1 voorsprong uit handen en zag daardoor de voorsprong op Oranje en Noorwegen slinken.

Met overwinningen op Nederland en Noorwegen beleefde Turkije een droomstart in de kwalificatiereeks, maar dat kreeg dinsdag geen passend vervolg in Istanbul. "Dit is heel teleurstellend", stelt Günes. "We hebben twee punten verspeeld in een wedstrijd die we hadden moeten winnen. Dit is een geweldig succes voor Letland, maar Nederland en Noorwegen zijn natuurlijk de grote winnaars."

"Iedereen deed zijn best, maar we hadden te veel balverlies", verklaart Günes de misstap. "We hadden geen antwoord op de hoge ballen en standaardsituaties van de Letten. We haalden niet het hoge tempo dat we in de eerste twee WK-kwalificatiewedstrijden wel haalden."

Toch blijven de Turken optimistisch. "Uiteindelijk staan we nog steeds op zeven punten uit drie wedstrijden en dat is natuurlijk niet slecht. We zijn nu even teleurgesteld, maar er zijn nu eenmaal verrassingen in het voetbal. Dat hebben we vandaag weer gezien", aldus de keuzeheer.

De WK-kwalificatie wordt in september hervat. Oranje speelt dan uit tegen Noorwegen en thuis tegen Montenegro en Turkije.