Makaay uit zorgen: 'Hier heeft Zirkzee niets aan en hier heeft Bayern niets aan'

Makaay uit zorgen: 'Hier heeft Zirkzee niets aan en hier heeft Bayern niets aan'

Roy Makaay maakt zich zorgen om Joshua Zirkzee. De negentienjarige spits is door Bayern München uitgeleend aan Parma, maar daar komt hij nauwelijks aan spelen toe.

"Ik heb hem een ​​paar keer gezien in de jeugd bij Feyenoord en veel mensen waren enthousiast over hem", vertelt Makaay in een interview met Spox. "En ik denk ook dat hij in München al heeft laten zien dat hij over veel talent beschikt. Maar als jonge speler moet je veel spelen om je te ontwikkelen. In dit opzicht was zijn verhuizing naar Parma niet ideaal." 

Makaay doelt op het feit dat Zirkzee pas vier keer mocht invallen bij de Serie A-club. Hij kwam daarin niet verder dan 109 speelminuten en scoorde nog niet. "Ik weet niet wat de afspraak was, maar het kan niet zijn dat je wordt uitgeleend en dan niet speelt. Daar heeft hij niets aan en daar heeft Bayern niets aan", aldus de voormalig topschutter van de Duitse topclub.

Bayern-coach Hansi Flick liet zich al een paar keer kritisch uit over de arbeidsethos van Zirkzee. "Ik kan dat niet beoordelen", reageert Makaay. "Maar als de coach dat publiekelijk zegt, is dat om een signaal af te geven aan de speler. Ik weet uit ervaring dat Bayern de uiterste inzet vraagt van jonge spelers op de training. Als je geen honderd procent geeft, maak je geen schijn van kans."

Zirkzee viel door zijn gebrek aan speeltijd ook af voor de selectie van Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi nam Myron Boadu en Brian Brobbey mee naar het EK O21.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s