Yildirim stipt verbeterpunt aan voor Beukema: 'Moet hij ontwikkelen bij AZ'

Yildirim stipt verbeterpunt aan voor Beukema: 'Moet hij ontwikkelen bij AZ'

Gepubliceerd: woensdag 31 maart 2021 om 13:14wo 31-03-2021 om 13:14

Ugur Yildirim vindt dat Sam Beukema een mooie stap zet met zijn aanstaande transfer naar AZ. De eenmalig Oranje-international werkte als jeugdtrainer van Go Ahead Eagles met de 22-jarige centrale verdediger samen.

"Sam kwam wat laat op gang, maar hij heeft zich super ontwikkeld. Hij is bovendien een positieve jongen", vertelt Yildirim, die zelf ook zijn doorbraak kende in De Adelaarshorst, aan De Telegraaf. De voormalig rechtsbuiten roemt de kopkracht van Beukema, die in 29 Keuken Kampioen Divisie-duels en drie KNVB Beker-optredens al acht keer scoorde. "Hij is inderdaad kopsterk en schroomt geen enkel duel."

Niet voor niets kreeg de ploeg van coach Kees van Wonderen pas 22 treffers tegen. Toch ziet Yildirim nog wel een verbeterpunt. "Ik vind alleen wel dat hij zich straks als speler van AZ voetballend nog iets meer moet ontwikkelen." 

Voetbal International meldde woensdag dat de overstap van Beukema naar AZ op een haar na rond is. De Alkmaarders troeven Feyenoord, FC Utrecht en FC Groningen af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Beukema een aanwinst voor AZ?

Ja
83%
Nee
17%
(1045 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws