De Boer heeft EK-selectie voor '90%' in zijn hoofd: 'Hij kan er zomaar bij zijn'

De Boer heeft EK-selectie voor '90%' in zijn hoofd: 'Hij kan er zomaar bij zijn'

31-03-2021 14:12
71

De EK-selectie van het Nederlands elftal staat voor negentig procent vast. Dat bevestigt bondscoach Frank de Boer aan de NOS. Slechts twee à drie plekken liggen nog in de waagschaal.

"Ik werk al min of meer met een vaste kern", aldus De Boer na de 0-7 overwinning in Gibraltar. Ryan Gravenberch en Jeremiah St. Juste waren deze interlandperiode de 'nieuwste' namen in de Oranje-selectie. De Boer is tevreden over de middenvelder van Ajax en FSV Mainz-verdediger.

"Gravenberch was er nu voor de tweede keer bij en heeft het gewoon hartstikke goed gedaan. St. Juste heeft de afgelopen drie duels geen speeltijd gekregen. Maar hij heeft zich zeker laten gelden op de trainingen. Ik heb tegen hem gezegd dat hij er zo maar bij kan zijn op het EK."

Wout Weghorst - ondanks zijn doelpuntenregen bij VfL Wolfsburg in de Bundesliga niet opgeroepen - is nog niet afgeschreven, benadrukte De Boer. De bondscoach noemde daarbij ook de naam van Cody Gakpo, aanvaller van Jong Oranje en PSV.

Van Dijk
Achter de naam van aanvoerder Virgil van Dijk staat een groot vraagteken. De Boer hakt vlak voor het EK pas de knoop door. "We moeten kijken hoe het er in mei voorstaat. Ook is het belangrijk hoe Virgil er zelf in staat. Daarnaast kan in de komende weken nog veel gebeuren. Kijk maar weer naar Daley Blind. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Laten we hopen dat zijn enkelblessure meevalt. Hij is belangrijk voor ons maar ook voor Ajax."