Open sollicitatie voor Ajax: 'Ik zie mezelf als mix van Blind, Koeman en Emery'

Open sollicitatie voor Ajax: 'Ik zie mezelf als mix van Blind, Koeman en Emery'

31-03-2021 14:28 Laatste update: 15:00
48

Hedwiges Maduro steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. De oud-speler van Ajax wil in de toekomst graag als hoofdtrainer terugkeren in Amsterdam.

Maduro doorliep de jeugdopleiding van Ajax en brak er in 2005 definitief door. Na avonturen bij Valencia, Sevilla, PAOK Saloniki, FC Groningen en Omonia Nicosia stort de achttienvoudig Oranje-international zich nu op zijn trainerscarrière. Op dit moment staat hij voor de groep bij Almere City FC O21.

"Ik probeer veel toe te passen van wat ik van Danny Blind, Ronald Koeman en Unai Emery leerde. Ik zie mezelf als een mix van die drie", zegt Maduro op de officiële website van Ajax. "Ik probeer rekening te houden met mijn spelers en hecht waarde aan hun achtergrond. Spelers zijn geen robots. Emery gaf me zomaar een paar dagen vrij na een overwinning, Koeman kon een arm om je heenslaan en liep door ons heen. Dat was heel speciaal."

Maduro probeert zijn spelers 'slimmer te maken'. Zelf probeert hij zijn toekomst als trainer ook uit te dokteren. "Ik werk liever bij een club waar niet alles perfect geregeld is. Dan ben ik verplicht om flexibel te zijn, wat heel leerzaam is. Over twee jaar hoop ik mijn UEFA Pro te halen en daarmee overal te kunnen werken. Ik hoop in Spanje of bij Ajax aan de slag te mogen als hoofdtrainer."