Ten Hag en Ajax niet gediend van 'Noa Langetje': 'Niet leuk, ik was er klaar mee'

Ten Hag en Ajax niet gediend van 'Noa Langetje': 'Niet leuk, ik was er klaar mee'

31-03-2021 15:17 Laatste update: 15:31
91

Twintig miljoen euro zal niet genoeg zijn om Noa Lang weg te lokken bij Club Brugge. Die verwachting spreekt de 21-jarige aanvaller zelf uit in gesprek met Helden. In België is hij uitgegroeid tot één van de grote sterren van de Jupiler Pro League.

Het beste moet nog komen, stelt Lang. Onlangs werd zijn marktwaarde geschat op twintig miljoen euro. "Kun je nagaan!", lacht hij. "Toen ik deze kant op ging, was ik 4,5 miljoen euro waard. Het kan snel gaan. Op een dag zal ik nog veel meer waard zijn. Als ik nu een transfer maak, zal de club nog meer dan 20 miljoen vragen, denk ik zo."

Lang verliet Ajax zeven maanden geleden, omdat hij in Amsterdam onvoldoende perspectief zag. "Achteraf gezien ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt", zegt hij. "Maar op het moment dat ik voor een vertrek koos, was dat niet leuk. Ajax was mijn droomclub. Maar ik wilde elke week spelen en bij Ajax stond Dusan Tadic op mijn plek."

"In de eerste wedstrijden van het seizoen speelde ik in totaal tien minuten. Ik was er klaar mee, dat heb ik heel duidelijk aangegeven bij trainer Erik ten Hag. Misschien heb ik het iets te duidelijk gezegd, dat is dus een 'Noa Langetje'. Mijn carrière staat op de eerste plek, en ik wilde mezelf niet helemaal wegcijferen voor de club."

Een uitgebreid afscheid kreeg Lang niet van Ajax. "Nee, maar ik kreeg wel veel berichtjes van mensen van de club, zoals van technisch directeur Marc Overmars. Daar hecht ik veel meer waarde aan." Zijn succes bij Club Brugge is geen lange neus naar Ajax. "Ik weet dat Ajax me niet kwijt wilde. Ze zeiden alleen dat ik geduld moest hebben. Maar mijn geduld was op."