'Noodlijdend Barcelona nog dieper in het rood dan gedacht na audit van Laporta'

'Noodlijdend Barcelona nog dieper in het rood dan gedacht na audit van Laporta'

31-03-2021 15:52
63

De economische situatie van FC Barcelona is nog slechter dan gedacht. Dat blijkt uit een audit van de nieuwe president Joan Laporta, weet het Catalaanse medium Esport3.

Laporta beloofde in de verkiezingsrace een onderzoek in te stellen naar de ware aard van de financiële problemen in Camp Nou. Inmiddels is de audit achter de rug, maar de eerste resultaten zullen hem niet vrolijk stemmen: de situatie is nog zorgwekkender dan gedacht.

Dit jaar draait Barcelona een verlies van bijna 350 miljoen euro. Met de plannen van Laporta is Barça pas in het seizoen 2022/2023 in staat om weer zwarte cijfers te schrijven. Veel zal afhangen van Lionel Messi: een langer verblijf van de Argentijnse ster zou sportief een enorme meevaller zijn, maar met zijn salaris drukt hij zwaar op de begroting.

In de audit van Laporta zijn de verantwoordelijken ervan uit gegaan dat Messi zijn aflopende contract verlengt én Barça deze zomer een topaankoop doet. Daarbij wordt gedacht aan Borussia Dortmund-spits Erling Haaland. Het is de bedoeling dat Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Eric García deze zomer transfervrij naar Camp Nou komen.

Barcelona maakte begin oktober nog bekend een verlies van 97 miljoen euro te hebben geleden over het boekjaar 2019/2020. Barcelona had een recordomzet van ruim 1 miljard euro begroot, maar sloot het jaar af met een omzet van 'slechts' 855 miljoen euro.