'Ajax zegt contract Stekelenburg formeel op, ook Brobbey en Idrissi krijgen brief'

'Ajax zegt contract Stekelenburg formeel op, ook Brobbey en Idrissi krijgen brief'

Gepubliceerd: woensdag 31 maart 2021 om 16:35wo 31-03-2021 om 16:35

Ajax heeft het contract van Maarten Stekelenburg formeel opgezegd. Dat meldt De Telegraaf. Het betekent niet dat de 38-jarige keeper uit Amsterdam vertrekt.

Volgens de cao in het betaald voetbal moeten spelers vóór 1 april horen of hun aflopende contract formeel wordt opgezegd, anders volgt er een automatisch verlenging. Na die deadline kan er alsnog gesproken wordt over een langere samenwerking.

Dat is het geval bij Stekelenburg: volgens De Telegraaf benadrukt Ajax met Stekelenburg in gesprek te zijn over een nieuwe verbintenis. De routinier heeft Andre Onana na diens dopingschorsing geruisloos vervangen en behoort weer tot de selectie van het Nederlands elftal.

De brief die Stekelenburg ontving, ging ook naar Brian Brobbey, die naar RB Leipzig vertrekt, en de van Sevilla gehuurde Oussama Idrissi. Hetzelfde geldt voor Jong Ajax-spelers Anass Salah-Eddine, Enric Llansana, Neraysho Kasanwirjo, Quinten Timber en Daan Reiziger. Met de eerste vier zijn gesprekken gaande over een nieuw contract.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws