'Snelste speler van Feyenoord': 'Vergeleken met Mané ben ik nog langzaam'

'Snelste speler van Feyenoord': 'Vergeleken met Mané ben ik nog langzaam'

31-03-2021 16:59
62

Feyenoord haalde afgelopen winter met Aliou Baldé een achttienjarige aanvaller uit Senegal binnen. Het is een bijzondere transfer, realiseert de hoofdrolspeler zich.

"Ik ben de enige die vanuit Senegal naar Nederland is gekomen om hier te voetballen", zegt Baldé tegen Feyenoord TV. De talentvolle aanvaller wordt in De Kuip gezien als een parel voor de toekomst. "Ik ben heel blij en trots, want het is het werk dat zich heeft uitbetaald. Ik heb me opgewerkt tot de speler die ik nu ben."

"Nu ben ik hier en ik ga niet opgeven. Ik moet hard werken voor het team", vervolgt Baldé. "Ik ben hier niet gekomen om de baas te spelen of om uit te leggen hoe mooi het leven is. Ik ben hier om hard te werken en om titels te halen met het team."

Baldé waakt ervoor zich niet 'als een nieuwkomertje aan te stellen'. "Het is normaal om het hier koud te vinden, want ik kom uit Afrika. Ik voel de kou niet, want ik kom hier om iets te doen en iets waar te maken."

Volgens Feyenoord is Baldé de snelste speler van de Feyenoord-selectie. "Ik hou van snelle spelers als Mbappé", zegt hij. "Ik probeer elke dag sneller te worden. Zelfs de andere spelers zeggen: wat ben je snel. Dan zeg ik: ik ben niet snel. Kijk maar eens naar Sadio Mané. Als je met hem speelt, zal je zeggen dat ik nog langzaam ben."