FC Groningen geeft algemeen directeur contract tot zomer van 2026: 'Een beloning'

FC Groningen geeft algemeen directeur contract tot zomer van 2026: 'Een beloning'

31-03-2021 17:13
22

Algemeen directeur Wouter Gudde heeft zijn contract bij FC Groningen met twee jaar verlengd. Dat maakt de nummer zes van de Eredivisie bekend. Gudde is nu tot medio 2026 verbonden aan Groningen.

Gudde volgde twee jaar geleden Hans Nijland op als algemeen directeur van Groningen en tekende destijds voor vijf seizoenen. Op verzoek van de raad van commissarissen is zijn contract opengebroken. Het nieuwe beleidsplan 'Samen naar de Grote Markt' is daar de aanleiding voor.

Wedden

Meer odds

"Wij hebben er het volste vertrouwen in dat FC Groningen aan de hand van het beleidsplan de komende jaren verder kan groeien en wij kijken er naar uit om met de huidige directie hieraan uitvoering te geven", aldus rvc-voorzitter Erik Mulder op de clubsite. "Wij kijken als rvc ook met veel waardering naar hoe Wouter in deze zeer moeilijke periode als directievoorzitter de club door de coronacrisis leidt."

Gudde zelf is trots en vereerd door de vroege contractverlenging. "Het is natuurlijk altijd prettig als mensen tevreden over je zijn. Ik voel het als een beloning voor het werk dat we de afgelopen twee jaar samen met elkaar hebben neergezet bij de club. De missie is om FC Groningen sportief en financieel weer structureel bij de subtop van Nederland te laten behoren."