'Afhankelijk' Heerenveen hoopt op nieuwe deal met Premier League-club Brighton

'Afhankelijk' Heerenveen hoopt op nieuwe deal met Premier League-club Brighton

31-03-2021 17:48
5

SC Heerenveen hoopt Jan-Paul van Hecke nog een jaar in Friesland te houden. De twintigjarige verdediger wordt gehuurd van Premier League-club Brighton & Hove Albion, dat hem vorig jaar losweekte bij NAC Breda.

"Het hangt er ook vanaf wat Brighton precies voor ogen heeft", zegt Van Hecke tegen Voetbal International. "Wellicht staan zij daar positief in, maar het kan ook zijn dat ze in de zomer willen dat ik bij hen aansluit, of dat ze me aan een club uit een ander land willen verhuren. Dat is nog even afwachten."

Wedden

Meer odds

Michel Jansen, die na de breuk met Gerry Hamstra de taken van technisch manager tijdelijk op zich neemt bij Heerenveen, kan er tegenover de Leeuwarder Courant ook nog weinig over zeggen. "We zijn afhankelijk van Brighton. Bovendien moet Jan Paul zelf ook nog een jaar bij ons willen voetballen. Duidelijk is wel dat wij blij met hem zijn. Jan-Paul past bij Heerenveen, karakterologisch en als voetballer."

Van Hecke speelde dit seizoen 21 wedstrijden voor Heerenveen. Aanvankelijk was hij een sterk duo met centrale verdediger Pawel Bochniewicz, maar na een vormdip kreeg Ibrahim Dresevic steeds vaker de voorkeur van trainer Johnny Jansen. Die zette Van Hecke vervolgens op de rechtsbackpositie.