'Koeman dreigt talent van Barça B kwijt te raken, ook Nederlandse interesse'

'Koeman dreigt talent van Barça B kwijt te raken, ook Nederlandse interesse'

31-03-2021 18:12
13

FC Barcelona dreigt Nico González (19), een talentvolle middenvelder van Barcelona B, na dit seizoen kwijt te raken. González, die wordt gezien als een van de grotere talenten uit het elftal, beschikt over een aflopend contract. Het zorgt voor de nodige interesse, ook uit Nederland.

Dat meldt Diario SPORT. Barcelona hoopt González te verleiden tot een langer verblijf, maar vooralsnog verlopen de gesprekken over een contractverlenging moeizaam. Koeman bekeek de verrichtingen van González dit voorseizoen al. De Nederlandse trainer zou op dat moment 'verliefd zijn geworden' op de middenvelder.

Ondanks het feit dat Koeman zijn bewondering voor González niet onder stoelen of banken steekt, is er nog steeds geen overeenstemming bereikt over een nieuw contract. Clubs uit Engeland, Duitsland en Nederland houden zijn situatie daarom nauwlettend in de gaten. SPORT noemt hierbij niet om welke clubs het zou gaan.

Nu de komst van Joan Laporta als nieuwe president bevestigd is, hoopt Barcelona het contract van González snel open te kunnen breken. De Spanjaard wordt omschreven als een 'zeer elegante middenvelder, die het spel vooral heel goed leest'.