Go Ahead 'trots': 'Als een topclub als AZ zich meldt, laat je dat niet lopen'

Go Ahead 'trots': 'Als een topclub als AZ zich meldt, laat je dat niet lopen'

Gepubliceerd: woensdag 31 maart 2021 om 19:21wo 31-03-2021 om 19:21

Go Ahead Eagles is trots op Sam Beukema. De verdediger maakt na dit seizoen de overstap naar AZ. Beukema hoopt het seizoen in Deventer goed af te sluiten en technisch directeur Paul Bosvelt ziet hem als 'lichtend voorbeeld voor de jongens die nu in de Voetbalopleiding actief zijn'.

Beukema zette woensdag zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij AZ. "Uiteraard verlaat je de club van je stad niet zomaar", vertelt hij op de clubwebsite van Go Ahead. "Maar als een mooie topclub als AZ zich meldt is dat een kans die je niet laat lopen. Ik ben blij en trots dat ik deze mooie stap kan gaan zetten, en ben iedereen die me de afgelopen jaren geholpen heeft in mijn ontwikkeling erg dankbaar."

Technisch directeur Bosvelt heeft een duidelijke mening over de transfer van Beukema. "Ik denk dat iedereen Sam deze overgang ontzettend gunt. Hij heeft er keihard voor gewerkt, vanaf de jeugdopleiding tot waar hij nu staat. Voor ons als club is het mooi dat een jeugdexponent een stap als deze maakt. Sam geldt op alle fronten als lichtend voorbeeld voor de jongens die nu in de Voetbalopleiding actief zijn."

Beukema praatte ook met Feyenoord, maar hield een beter gevoel over aan zijn gesprekken met AZ. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws