'Duo-transfer is mogelijk voor Barça: Koeman gaat akkoord met Memphis én Agüero'

'Duo-transfer is mogelijk voor Barça: Koeman gaat akkoord met Memphis én Agüero'

31-03-2021 20:32
65

De mogelijkheid bestaat dat zowel Memphis Depay als Sergio Agüero volgend seizoen in het blauw en rood van FC Barcelona spelen. Ronald Koeman, de trainer van de Catalanen, gaat akkoord met een duo-transfer.

Lang leek het een kwestie van kiezen voor de Nederlandse trainer, maar AS schrijft dat beide spelers deze zomer naar Camp Nou kunnen komen. Koeman wil Memphis hoe dan ook vastleggen en heeft er geen problemen mee als Agüero daarnaast ook vastgelegd zou worden. De komst van alleen de Argentijn is geen optie voor de oefenmeester, maar als alleen Memphis gehaald zou worden is het wel goed.

De Blaugranas moeten creatief zijn omdat er sprake is van grote financiële problemen en dus is het halen van transfervrije spelers gewenst. Erling Haaland, de speler waarvan de clubleiding in Barcelona droomt, lijkt niet haalbaar en de komst van zowel Memphis als Agüero zou het mislopen van de Noor kunnen 'vergoeden'.

Dat betekent dat Koeman volgend seizoen de beschikking zou kunnen krijgen over zes aanvallers. Als de beide transfertargets binnengehaald worden, moeten zij het gaan uitvechten met Lionel Messi, Ansu Fati, Ousmane Dembélé en Trincao. Er is dan waarschijnlijk geen plek meer voor Martin Braithwaite en Antoine Griezmann.