'Gladbach passeert Ten Hag en gaat voor duurste Bundesliga-trainertransfer ooit'

'Gladbach passeert Ten Hag en gaat voor duurste Bundesliga-trainertransfer ooit'

Gepubliceerd: woensdag 31 maart 2021 om 20:50wo 31-03-2021 om 20:50

Niet Erik ten Hag, maar Adi Hütter moet volgend seizoen de nieuwe trainer van Borussia Mönchengladbach worden. Die Fohlen zoeken al geruime tijd naar een opvolger voor de naar Borussia Dortmund vertrekkende Marco Rose.

De Rheinischer Zeitung bracht het nieuws dat Gladbach uitkwam bij Ajax-trainer Ten Hag en dat de club 'veelbelovende gesprekken' met de Tukker gevoerd heeft, maar volgens Bild zit de vork heel anders in de steel. Max Eberl, technisch directeur van BMG, heeft Adi Hütter bovenaan op zijn lijstje gezet en heeft al een aanbod neergelegd bij de coach van Eintracht Frankfurt.

De Oostenrijker zou wel wat moeten kosten. Bild weet dat er een bedrag van zevenenhalf miljoen euro betaald zal moeten worden om Hütter los te weken bij zijn club en daarmee zou hij meteen de duurste trainer in de geschiedenis van de Bundesliga worden. Als Gladbach volgend seizoen in de Champions League zou spelen zou dat bedrag zelfs oplopen naar tien miljoen euro, maar dat zullen Die Fohlen als nummer tien van de ranglijst waarschijnlijk niet gaan halen.

Hütter wil tegenover de krant niet reageren op de berichtgeving. Toch wordt verwacht dat de trainer niet onwelwillend tegenover een overstap staat, omdat Frankfurt na dit seizoen verdergaat zonder technisch directeur Bruno Húbner. Daarnaast dreigen ook bepalende spelers als André Silva weg te gaan en dus zou er voor Hütter bij Gladbach wellicht meer mogelijk zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Ten Hag een overstap naar Borussia Mönchengladbach overwegen?

Ja
29%
Nee
71%
(1188 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws