Van Leeuwen maakt eerste NEC-beslissingen: trainer en publiekslieveling blijven

Van Leeuwen maakt eerste NEC-beslissingen: trainer en publiekslieveling blijven

31-03-2021 21:15
9

Ted van Leeuwen, technisch directeur van NEC, heeft besloten om Rogier Meijer voor de groep te laten staan bij de Nijmegenaren. De oefenmeester had een aflopend contract in het Goffertstadion, maar de club heeft bekend gemaakt dat dat gelicht wordt.

Van Leeuwen is pas sinds kort als technische man actief in Nijmegen en dus waren de aflopende contracten de eerste knoop die hij moest doorhakken. De gehele staf lag tot komende zomer vast en dus moest er besloten worden of NEC volgend seizoen een nieuwe trainer heeft, maar dat is niet het geval. Rogier Meijer, die nu eindverantwoordelijk is in het Goffertstadion, mag aanblijven en ziet zijn contract met één seizoen verlengd worden.

Ook de rest van de technische staf mag blijven, net als een drietal spelers. De aflopende contracten van verdedigers Cas Odenthal en Rens van Eijden zijn verlengd, net als de verbintenis van routinier Édgar Barreto. De Paraguayaan, die afgelopen zomer terugkeerde in Nijmegen na dertien jaar in de Serie A te hebben gevoetbald, is 36 jaar en plakt er toch nog een seizoen aan vast.

Over acht spelers heeft Van Leeuwen nog geen beslissing genomen. "Momenteel hebben we nog altijd te maken met de financiële gevolgen van de coronacrisis", legt hij uit op de clubsite. "In combinatie met het feit dat we nu nog niet weten in welke divisie we volgend jaar actief zijn, zorgt dat nog voor veel onduidelijkheid. We gaan de komende periode met iedereen het gesprek aan of er nog een toekomst is bij NEC."