Bankzitter Til laat hoofd niet hangen: Dat is mijn doel en grootste motivatie

Bankzitter Til laat hoofd niet hangen: "Dat is mijn doel en grootste motivatie"

Gepubliceerd: woensdag 31 maart 2021 om 23:04wo 31-03-2021 om 23:04

Laatste update: woensdag 31 maart 2021 om 23:09wo 31-03-2021 om 23:09

Guus Til voelt zich helemaal thuis bij SC Freiburg, dat hem huurt van Spartak Moskou. Sportief kende Til een moeilijke tijd bij Freiburg, maar inmiddels klopt hij weer op de deur.

Bij Freiburg kende Til een valse start. Bij Spartak liep hij een blessure op, die hij meenam naar Freiburg. Daardoor moest hij zijn debuut voor de huidige nummer acht van de Bundesliga uitstellen. Toen Til weer fit was, begon het elftal beter te presteren na een slechte seizoensstart, waardoor hij amper meer aan spelen toekwam. "Het was natuurlijk moeilijk en ik had natuurlijk gehoopt meer te kunnen spelen", vertelt Til daarover in gesprek met de clubkanalen van Freibrug.

"Helaas waren de omstandigheden ook niet ideaal: ik had kort voor de overstap dus die enkelblessure en ik realiseerde me dat mijn lichaam en hoofd de tijd moest geven om weer fit te worden", vervolgt Til. "Gelukkig is er in het voetbal elke week een nieuwe kans. Elke week een beetje beter spelen dan de week ervoor, dat is mijn doel en grootste motivatie", stelt de aanvallende middenvelder, die voor de interlandperiode voor het eerst in de basis mocht starten bij Freiburg.

In de stad Freiburg voelde Til zich al snel thuis. Het leven in Freiburg bevalt Til dan ook opperbest. "Het lijkt hier een beetje op Amsterdam. Iedereen fietst hier en het is net zo gezellig. Freiburg is echt een beetje een thuis voor mij. Bovendien ligt Duitsland aan de Nederlandse grens en lijken de talen sterk op elkaar. Dat maakte de aanpassing voor mij vanaf het begin gemakkelijker dan misschien mijn Zuid-Koreaanse teamgenoot."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws