Spanje loopt weg van concurrentie, Engelsen laten zich niet verrassen na fout

31-03-2021 22:37
6

Spanje heeft de derde wedstrijd in de WK-kwalificatiereeks in winst omgezet. La Roja versloeg het taaie Kosovo met 3-1 en doet daardoor uitstekende zaken in groep B.

Spanje - Kosovo 3-1
Na een teleurstellende 1-1 tegen Griekenland en een benauwde uitzege bij Georgië liet Spanje woensdagavond wel zien waarom het topfavoriet is in groep B. La Roja domineerde tegen Kosovo en maakte al voor rust het verschil. Dani Olmo en Ferrán Torres scoorden, waarna Gerard Moreno in de tweede helft de 3-1 eindstand op het bord zette in La Cartuja. Besar Halimi liet tussendoor de eretreffer nog noteren.

Met 7 punten uit drie wedstrijden staat de ploeg van bondscoach Luis Enrique fier aan kop in hun groep. Zweden, Griekenland, Georgië en Kosovo volgen nu al op gepaste afstand en zullen voor plek twee moeten strijden.

Engeland - Polen 2-1
The Three Lions waren nog foutloos in hun poule en in eerste instantie zag het er naar uit dat die status tegen Polen niet in gevaar zou komen. Harry Kane benutte een strafschop in de achttiende minuut en het leek en kwestie van tijd voordat de Engelsen de marge zouden verdubbelen, maar dat liep mis. Jakub Moder profiteerde na rust namelijk van een ketser van John Stones en maakte er 1-1 van.

Toch behield Engeland de ongeslagen status en dat was te danken aan Harry Maguire. De verdediger stond op de goede plek om uit een corner binnen te werken en daarmee zet hij zijn ploeg op negen punten uit drie wedstrijden. De Polen staan met vier punten vierde.

Litouwen - Italië 0-2
Stefano Sensi prikte na 47 minuten de openingstreffer tegen de touwen en Ciro Immobile benutte een strafschop in blessuretijd. Daarmee zijn alle interessante momenten van het treffen in Vilnius wel opgenoemd: de Azzzurri deden wat ze moesten doen en blijven, net als Engeland, foutloos in de WK-kwalificatiereeks. Zwitserland heeft in dezelfde groep echter ook nog niet verloren en in september staan die landen tegenover elkaar.