VI: staf van Jong Oranje was niet onder de indruk van de fitheid van Brobbey

VI: staf van Jong Oranje was niet onder de indruk van de fitheid van Brobbey

Gepubliceerd: woensdag 31 maart 2021 om 23:09wo 31-03-2021 om 23:09

De staf van Jong Oranje heeft twijfels gehad over de fitheid van Brian Brobbey. Dat was ook een reden voor bondscoach Erwin van de Looi om de Ajacied niet op te stellen tegen Jong Hongarije, een duel waarin de spits uiteindelijk wel inviel.

Voor de derde groepswedstrijd tegen de Hongaren, die uiteindelijk met 6-1 werd gewonnen, verwachtten veel mensen dat Brobbey vanaf het begin in de spits zou gaan spelen. Dat was echter niet zo, want Myron Boadu stond in de punt van de aanval en zijn Ajax-collega werd pas in de rust gebracht.

Voetbal International denkt te weten hoe dat kan. Het weekblad schrijft dat er 'in de trainerskamer gesproken werd over de fitheid van de Ajacied' en dat het veelzeggend is dat Brobbey op 28 november 2020 voor het laatst de negentig minuten volmaakte. Dat was met Jong Ajax in een uitwedstrijd bij FC Dordrecht.

Mede daardoor zou Van de Looi besloten hebben om niet Brobbey, maar Boadu op te stellen. Uiteindelijk maakte beide spitsen een doelpunt en ging Jong Oranje dankzij de ruime zege door naar de kwartfinale van het EK onder 21.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws