Twente al in gesprek met Utrecht: 'Hij wil liefst nog een jaar bij ons blijven'

Twente al in gesprek met Utrecht: 'Hij wil liefst nog een jaar bij ons blijven'

Gepubliceerd: donderdag 1 april 2021 om 07:19do 01-04-2021 om 07:19

Laatste update: donderdag 1 april 2021 om 07:19do 01-04-2021 om 07:19

Ze zijn allebei langdurig geblesseerd, maar FC Twente wil langer door met Václav Cerny en Julio Pleguezuelo. De twee spelers staan al een tijd langs de kant met zware knieblessures, maar de Enschedese club hoopt op nieuwe deals.

Cerny wordt dit seizoen gehuurd van FC Utrecht en de aanvaller maakt er geen geheim van dat hij ook volgend seizoen graag bij Twente zou spelen. Beide partijen zijn inmiddels in gesprek over een nieuwe huurdeal. "Utrecht staat daar open voor", vertelt Jan Streuer, technisch directeur van Twente, in gesprek met TC/Tubantia.

"Alle partijen zien ook wel in dat het niet bevorderlijk is als een speler midden in zijn revalidatie opeens naar een andere club moet. Daar heeft niemand wat aan. Václav heeft eerder zelf ook al aangegeven dat hij het liefst nog een jaar bij ons wil blijven", vervolgt Streuer, die aangeeft dat er ook risico's aan de deal zitten. "Er zit zeker een risico aan, omdat we niet precies weten wanneer hij weer fit is."

Pleguezuelo beschikt over een aflopend contract bij Twente. "Wij hebben er geen goed gevoel bij als we hem nu onder deze omstandigheden niets aanbieden", doelt Streuer op de blessure van de Spanjaard. "Julio is een uitstekende prof, die het goed heeft gedaan." Twente had een optie in het contract van Pleguezuelo kunnen lichten, maar de club kon niet aan die voorwaarden voldoen. "En dat snapte hij. Wij hebben hem een nieuw voorstel gedaan", sluit Streuer af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws