Duitse blamage zorgt voor pijn: 'Hebben onze eigen kansen om zeep geholpen'

Duitse blamage zorgt voor pijn: 'Hebben onze eigen kansen om zeep geholpen'

01-04-2021 08:13 Laatste update: 08:37
12

De verbazing was groot in Duitsland na ruim negentig minuten voetballen tegen Noord-Macedonië. Die Mannschaft verloor met 1-2, mede door een doelpunt van Goran Pandev. Een flinke domper in de kwalificatiereeks richting het WK van 2022 in Qatar.

De zeer onverwachte nederlaag zorgde voor grote teleurstelling bij bondscoach Joachim Löw. "De eerste twee wedstrijden waren een goede basis", vertelt hij op de persconferentie na afloop van de wedstrijd, geciteerd door de Frankfurter Algemeine. "Het doel was om negen punten te halen, maar dat hebben we uit handen gegeven. Dat hebben we onszelf aangedaan, de teleurstelling is groot."

Ilkay Gündogan, de aanvoerder van Duitsland tegen Noord-Macedonië, kan zich vinden in de woorden van Löw. "Feit is dat dit ons niet mag gebeuren... Voor ons gevoel is Noord-Macedonië twee keer voor ons doel geweest, twee keer scoren ze. Dat ging te makkelijk. We hebben onze eigen kansen om zeep geholpen en zagen er bij de tegentreffers niet goed uit. Twee keer staat de man in het centrum volledig vrij."

Hoe het kan? Gündogan durft het niet te zeggen. "Het is niet te verklaren. Ik verlaat de selectie van het Duitse elftal met een slecht gevoel. Het doet me pijn. We moeten richting eind mei in topvorm zien te geraken en ons goed op het EK voorbereiden", sluit de Manchester City-middenvelder af.