Kamp-Slot 'zocht contact met Feyenoord': 'Gewaagd, had op Ajax kunnen wachten'

Kamp-Slot 'zocht contact met Feyenoord': 'Gewaagd, had op Ajax kunnen wachten'

01-04-2021 08:25
93

Arne Slot heeft zelf contact gezocht met Feyenoord. De voormalig trainer van AZ wilde graag de overstap maken naar De Kuip, zo geeft Feyenoord-watcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad aan.

Het contract van Slot bij AZ zou aan het einde van dit seizoen aflopen, waardoor hij vrij was om met andere geïnteresseerde clubs te praten. Volgens Gouka kwam Feyenoord in eerste instantie niet bij Slot uit, maar zocht de trainer zelf contact met de stadionclub. In gesprek met Hugo Borst legt Gouka de gang van zaken kort uit.

Borst, die met Gouka in gesprek was over het boek 'De Coolsingel bleef leeg', ziet het als een gewaagde keuze van Slot om te kiezen voor Feyenoord. "Die durft. Hij had ook op Ajax kunnen wachten", begint hij in het AD, waarna Gouka het stokje overneemt. "Sterker nog: het kamp-Slot heeft zelf contact gezocht. Het initiatief lag aan de kant van Slot. Hij wilde zelf naar Feyenoord."

Borst tempert de verwachtingen in aanloop naar volgend seizoen alvast. "Een interessante trainer. Hij durft. Maar als ik Feyenoord ongevraagd een advies mag geven: zeg dat ze volgend seizoen ergens tussen plek 6 en 9 finishen. In seizoen twee haalt Slot Europees voetbal en in seizoen drie moet hij proberen mee te doen om de titel. Hou de verwachtingen laag."