'Premier League-elite stort zich op Botman: Solskjaer zoekt Maguire-partner'

'Premier League-elite stort zich op Botman: Solskjaer zoekt Maguire-partner'

01-04-2021 10:18 Laatste update: 10:49
37

Sven Botman heeft zich in de kijker gespeeld bij de Premier League-elite. Na Liverpool en Tottenham Hotspur wordt ook Manchester United gelinkt aan de verdediger van Lille OSC en Jong Oranje.

Deze week komt de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano met het opvallende nieuws. Botman zou op de shortlist van Manchester United staan. De Engelse grootmacht is in de zomer van plan een verjongingskuur door te voeren en slaat de verdediging niet over.

Ole Gunnar Solskjaer, manager van United, is volgens Romano op zoek naar een 'marquee signing' naast Harry Maguire. Naast Botman wordt Sevilla-uitblinker Jules Koundé genoemd. De 22-jarige Fransman staat naar verluidt bovenaan het lijstje, maar moet liefst 80 miljoen euro kosten.

Botman is een stuk goedkoper, klinkt het. De Nederlandse verdediger verruilde afgelopen zomer Ajax voor Lille en heeft zich ontpopt tot één van de revelaties in de Ligue 1. In de wandelgangen komen ook de namen van Raphaël Varane (Real Madrid) en Pau Torres (Villarreal) voorbij.