Aanvoerdersband van Ronaldo geveild: opbrengst naar behandeling van ziek kind

Aanvoerdersband van Ronaldo geveild: opbrengst naar behandeling van ziek kind

01-04-2021 15:25
9

De aanvoerdersband die Cristiano Ronaldo uit woede op de grond gooide tijdens de wedstrijd tegen Servië, wordt geveild om een zes maanden oude baby te helpen. Dat melden Servische media. Het kind lijdt aan een zeldzame spierziekte, waarvan de behandelingskosten bijna twee miljoen euro zijn. Het geld dat de band oplevert wordt besteed als bijdrage aan deze behandeling.

Tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië maakte de Ronaldo in blessuretijd de winnende treffer, maar zag tot zijn verbazing dat de grensrechter de bal niet over de lijn had zien gaan. Nadat de Portugees hierdoor in woede ontstak en een gele kaart kreeg van scheidsrechter Danny Makkelie, gooide de aanvaller zijn aanvoerdersband weg en stormde het veld af.

Een van de aanwezige stewards raapte de band op en nam contact op met Servische media. De man deelde het idee van de veiling, waarna een regionale sportzender de band aanbood via een veilingsite. Na een paar uur liepen de biedingen al op tot drieduizend euro. Ook wordt er gevraagd om geld te doneren aan het goede doel zelf.