De Boer kan mogelijk meer Oranje-internationals dan normaal selecteren voor EK

De Boer kan mogelijk meer Oranje-internationals dan normaal selecteren voor EK

01-04-2021 12:52
65

De kans bestaat dat Oranje-bondscoach Frank de Boer meer dan 23 spelers mag meenemen naar het EK. Een woordvoerder van de UEFA bevestigt donderdag dat er gekeken wordt naar ruimere selecties.

De Boer sprak er tijdens de interlandperiode niet over, maar collega-bondscoaches Roberto Martínez (België), Joachim Löw (Duitsland) en Roberto Mancini (Italië) trokken aan de bel: zij zouden graag zien dat er meer dan de gebruikelijke 23 spelers geselecteerd kunnen worden voor het EK.

"Het zou het juiste zijn om te doen", aldus Mancini afgelopen week. Martínez zei te denken aan een selectie met 26 of 27 spelers. "We hopen dat UEFA erover nadenkt." De UEFA zegt de voorstellen 'in overweging' te nemen. "Er is nog geen besluit genomen."

Als gevolg van de coronapandemie zit het speelschema bomvol. Extra spelers naar het EK meenemen kan de zware last verlichten en daarmee blessures bij overbelaste spelers voorkomen. De UEFA maakte woensdag al bekend dat er op het EK weer vijf wissels per wedstrijd zijn toegestaan.

Het EK begint op vrijdag 11 juni. Tien dagen eerder moeten de definitieve selecties bij de UEFA binnen zijn. Alleen als een geselecteerde speler geblesseerd raakt, kan een land vóór de eerste groepswedstrijd een vervanger oproepen.