'ADO zou Heerenveen hard uit moeten lachen en zeggen dat ze nooit terugkomen'

'ADO zou Heerenveen hard uit moeten lachen en zeggen dat ze nooit terugkomen'

01-04-2021 14:32
59

John van Zweden heeft op Twitter hard uitgehaald naar sc Heerenveen. De behangkoning en fervent ADO Den Haag-aanhanger vindt het bod van de Friezen op ADO-verdediger Milan van Ewijk belachelijk en gebruikt het woord 'mallooten'.

Naar verluidt hoopt Heerenveen Van Ewijk vast te kunnen leggen als opvolger van Sherel Floranus op rechtsback en hebben ze al een eerste bod neergelegd in Den Haag. Van Zweden spreekt over een bod van twee ton en zegt dat de Friezen zich dan 'moeten schamen'. De ondernemer tipt ADO om dat bod niet eens in overweging te nemen.

Sterker nog, de Residentieclub zou 'Heerenveen hard uit moeten lachen en zeggen dat ze nooit meer terug moeten komen'. Als ADO een bod op Van Ewijk afwijst en er geen enkele andere club, kan de back over een jaar uit zijn contract lopen. Dat neemt Van Zweden op de koop toe, want hij zegt dat de speler dan maar transfervrij zou moeten vertrekken, om vervolgens met een hashtag 'mallooten' af te sluiten.

Van Ewijk werd eerder gelinkt aan Schalke 04, Hamburger SV, Celtic, KAA Gent en een aantal Nederlandse subtoppers. Naast Heerenveen en Darmstadt houden naar verluidt FC Twente en Fortuna Sittard hem ook in de gaten. "Ik heb ambities, dat lijkt me duidelijk. Ik wil uiteindelijk hogerop, wellicht na dit of na volgend seizoen", zei Van Ewijk onlangs in een interview met Voetbal International.