'Ajax-beul' Smeets wil weg: 'Elke keer gewisseld, terwijl ik zo belangrijk was'

'Ajax-beul' Smeets wil weg: 'Elke keer gewisseld, terwijl ik zo belangrijk was'

01-04-2021 15:55
36

Bryan Smeets wil ondanks zijn contractverlenging weg bij Sparta. De aanvallende middenvelder, die dit seizoen vaker op de bank zit dan hem lief is bij de Rotterdammers, hoopt op een avontuur in de Verenigde Staten.

De 28-jarige Maastrichtenaar draait momenteel zijn tweede seizoen op Het Kasteel, maar in tegenstelling tot vorig jaar speelt hij nu veel minder wedstrijden. Tegenover De Limburger geeft hij aan dat hem dat dwars zit. "Ik heb niet zo veel gespeeld als ik zou willen. Geen enkele speler is blij als hij elke keer gewisseld wordt, en dat terwijl ik vorig seizoen zo belangrijk ben geweest."

Deze week werd bekend dat Smeets een jaartje langer vastligt bij Sparta. Dat lijkt echter niets uit te maken: de spelmaker aast op een transfer. "De club heeft beloofd mee te zullen werken als er een kans komt. Ik ben nu 28 jaar en wil kijken waar mijn plafond ligt. Dit is hét moment om het te doen. Ik sta open voor een avontuur in het buitenland en Amerika is mijn droombestemming."

Smeets kreeg landelijke bekendheid toen hij in mei 2016 het doelpunt maakte waardoor Ajax op bezoek bij De Graafschap met 1-1 gelijkspeelde en het kampioenschap uit handen gaf. De middenvelder uit Limburg werd opgeleid door MVV en belandde via verblijven bij de Doetinchemmers, TOP Oss en SC Cambuur bij Sparta.