Dortmund na Raiola-bezoek aan Barça: 'Begrijp dat ze het lekkere weer opzoeken'

Dortmund na Raiola-bezoek aan Barça: 'Begrijp dat ze het lekkere weer opzoeken'

01-04-2021 17:13 Laatste update: 17:15
9

Het was hét transfernieuws van deze donderdag: de ontmoeting van Mino Raiola en Alf-Inge Haaland (de vader van Erling) met Joan Laporta. De twee spraken met de aanstaand president van FC Barcelona over een mogelijke transfer van de Noorse topschutter naar Camp Nou na dit seizoen. Bij Dortmund maakt men zich geen zorgen.

De Bundesliga-club denkt dat het een goede kans maakt om Haaland ook na dit seizoen te behouden. "Ik heb gisteren met Raiola gesproken, we hebben onze bedoelingen heel duidelijk gemaakt", vertelt Michael Zorc, de technisch directeur van Dortmund, in gesprek met het Duitse Sport1. "Ik heb er geen problemen mee dat Alfie en Mino het lekkere weer aan de Middellandse Zee opzoeken. Ik ben ontspannen, we weten bij Dortmund precies wat we willen."

Verschillende Spaanse media maakten donderdag melding van het bezoek van Raiola en Alf-Inge Haaland. Er werd gesproken met onder meer de nieuwe Barcelona-president Joan Laporta. Barça, dat het financieel niet gemakkelijk heeft, verwacht tóch dat het Haaland naar Camp Nou kan halen. Dortmund sprak eerder uit minstens 180 miljoen euro te willen ontvangen, Barcelona denkt naar verluidt aan een bedrag van 150 miljoen euro. Hoe dit precies gefinancierd moet worden, is niet duidelijk.

Haaland heeft een vertrekclausule in zijn contract staan van 75 miljoen euro, maar die gaat pas in de zomer van 2022 in. De spits zou de beslissing hebben genomen om deze zomer te vertrekken, maar geïnteresseerde clubs moeten daarvoor diep in de buidel tasten.