Hopen op Blind op EK: 'Zo'n speler erbij hebben is zó ongelooflijk belangrijk'

Hopen op Blind op EK: 'Zo'n speler erbij hebben is zó ongelooflijk belangrijk'

01-04-2021 17:53 Laatste update: 17:55
47

ESPN-verslaggever Mark van Rijswijk hoopt dat Daley Blind op tijd klaargestoomd kan worden voor het EK van aankomende zomer. De Ajax-verdediger scheurde op het kunstgras in Gibraltar zijn enkelband af. Zijn Ajax-seizoen zit er in ieder geval op.

"Het voordeel is dat je je niet meer hoeft af te vragen wat je aan hem hebt. Hij hoeft zich niet meer te bewijzen in de laatste maanden van de Eredivisie", begint Van Rijswijk aan tafel bij Voetbalpraat van ESPN. "Het is natuurlijk wel weinig tijd. Hij is denk ik niet het type voetballer dat veel ritme nodig heeft. Dat heeft hij al laten zien in het verleden."

Vooral het feit dat Blind op meerdere posities uit de voeten kan, komt volgens Van Rijswijk goed uit op een eindtoernooi. "De Boer weet wat hij aan Blind heeft. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je hem centraal, op linksback én op het middenveld kwijt kan. Zo'n speler erbij hebben is zó ongelooflijk belangrijk. Als je met De Ligt en De Vrij speelt, prima. Heb je hem centraal nodig omdat De Vrij geschorst is, ook goed. Je kan zoveel kanten met hem op."

Analist Mario Been plaatst wel een kanttekening, maar hoopt dat Blind op tijd fit is. "Vergis je niet, als je zo lang niet speelt. Op die leeftijd... Dan heb je een bepaalde tijd nodig om weer op het niveau te komen waar je was", sluit hij af.